tisdag 24 augusti 2010

Papa don't preach

Pär och jag diskuterar vem som är den sämsta pappan på tv. Don Draper är ju långt ifrån den bästa pappan, men har än så länge inte visat sig uppfostra sina barn till psykopater. Om han låter Betty ta över fostrandet helt, kanske. Buffys pappa (har han ens ett förnamn?) är sinnebilden av en frånvarande pappa, inte ens när Joyce Summers dör har han mage att avbryta sin semester. Men de når inte upp till fotknölarna på vår top 3 dåliga pappor:

Harry Morgan, Dexters pappa. Adopterar ett traumatiserat barn, misstänker honom för att ha psykopat-drag men istället för att skicka honom i terapi eller få honom att kanalisera det genom att framgångsrikt driva företag tränar Harry Dexter i att mörda folk och komma undan med det. Fortsätter att spöka långt efter sin död.

John Winchester, Sam och Deans pappa. Blir ensamståendepappa när mamman dödas av en demon, drar ut på demonjakt med småbarn som får bo på motel och jaga monster under hela sin uppväxt. Får spel när Sam vill gå på college. Får spel när hans barn inte gör som han säger. Fortsätter att spöka långt efter sin död.

Roman Grant, Albie och Nickis (mfl.) pappa. Utser sig själv till profet, uppfostrar sina barn till brickor i sitt maktspel och gör dem helt klart empatistörda. Gifter bort Nicki med en galen man. Fortsätter att spöka långt efter sin död.

Är det någon vi glömt? Vem är tv:s bästa pappa? (Keith Mars!!!) Är Betty Draper den läskigaste mamman?

4 kommentarer:

Pappa sa...

Tony Sopranos har väl en egen syn på sin papparoll.

Amanda sa...

Mads Andersen-Skjern i Matador är också något av ett train wreck när det gäller att uppfostra barn. Ganska lik John Winchester men utan monster. Hans enda smarta drag är ju att skaffa dem en bra mamma.

Robert sa...

Aage Krüger

C sa...

betty draper och hennes händerna-på-täcket-uppfostran är avgjort läskigaste mammafasonerna. som en twist på frågeställningen vill jag dock flika in att Colleen Donaghy i 30 rock leder med stort försprång i bästa-tv-mamma-tävlingen. före lorelai gilmore m.fl.