måndag 4 oktober 2010

Who dunnit?

Det är ju onekligen ganska rörigt i det parlamentariska Sverige just nu. Vem får bilda regering, vilka blir ministrar, vad för slags ministrar behöver vi? Själv är jag rädd för att Maria Abrahamsson kommer att bli kulturminister, eller kanske underhållningsminister (formerly known as kulturminister).

I Svenska Dagbladet idag tror Cecilia Wikström att kulturministerposten av ren godhet kan ges till folkpartiet:
–Övriga alliansen har backat, men jag tror inte att Reinfeldt ger dem färre ministerposter eftersom det inte är bra med missnöjda småpartier.
– Är man mycket stark, måste man också vara mycket snäll, sade ju både Pippi Långstrump och Nalle Puh.
Men nu var det inte vare sig Pippi (som bara är stark) eller Nalle Puh (som är en björn med en väldigt liten hjärna) som sa att den som är mycket stark också måste vara mycket snäll. Det var Bamse (en stark björn). Om du, Cecilia, inte ens vet vem du citerar fundera en halv sekund på varför Nalle Puh och Pippi skulle ha sagt samma sak när de är skrivna av olika författare.

Jag kräver inte en kulturminister som kan förhandstippa litteraturpristagare men pretty please with sugar on top, kan man få önska sig en som vet skillnaden på Pippi, Nalle Puh och Bamse?

2 kommentarer:

Elin sa...

Jag kräver en kulturminister som tippar nobelpristagare!!
Allvarligt, det här med Pippi och Puh var förskräckligt. Förutom att använda just det citatet i just det sammanhanget.

Amanda sa...

Ja, det får gärna vara en så pass insatt minister att den kan komma med en kvalificerad gissning. Men ribban för lägsta acceptabla nivå har för mig sänkts de senaste fyra åren. En kulturminister som erkänner kulturen vore ju fint.