torsdag 9 augusti 2012

Det är lite strängt som vi (kanske) säger i Småland

Jag vill av någon anledning läsa om:I stället läser jag:
4 kommentarer:

Elise sa...

Hur har det gått med Middlemarch? En av mina favoritböcker.

Lisa sa...

Jag är fortfarande inte klar, trots att jag fortfarande kämpar på. Helt otroligt. Den har gått och blivit bra, vilket är skönt, men tar så lång tid att läsa att det fortfarande är ganska tufft.

Tror att resultatet kommer bli en extrem blandning av fantastisk läsupplevelse och det som fick mig att helt övergå till barnböcker.

Elise sa...

Den är ju mastig, men också extremt bra. Tror att jag ändå gillade den redan från början, något i sättet att formulera meningar och fixera detaljer som drar in en trots tyngden. Det är i och för sig inget fel med prosa som charmar en från början till slut, men jag tror ändå att det är bra att blanda in sådan som kräver lite arbete i sin läsning ibland också.

Lisa sa...

Jag håller verkligen med. Det är också viktigt att hålla toleransen uppe märker jag, om jag inte har läst något lite mer krävande på en tid så orkar jag inte på samma sätt. Och åt andra hållet: Om jag har läst sådant som är väldigt bra (och tungt) ett tag, så ser jag hur dåligt något annat är.
En kompis i min bokcirkel skrev väldigt träffande om just det här http://jagochbockerna.blogspot.se/2012/09/nar-frojd-anda-blir-ett-maste-pa-nagot.html