måndag 28 oktober 2013

Marvelfilmerna 101


På Lisas begäran tänkte jag reda ut hur filmerna och serien hänger ihop. Och vilka hon borde se. Och när jag skriver detta inser jag plötsligt vilket jobb jag har tagit på mig. Ehrm. Ok, detta blir Lisas ofullständiga guide till Marveluniversumet!

Iron Man (2008)

Robert Downey jr spelar i en klassisk origin-historia. Tony Stark (inget släktskap till Ned Stark) är genious playboy, lever på pappas vapenindustripengar, blir kidnappad och måste bygga sin egen superdräkt för att fly. Blir genious filanthropist playboy.
Se? Ja.
Lyssna på Iron Man av Black Sabbath.

The Incredible Hulk (2008)

Edvard Norton spelar Dr Bruce Banner som blir utsatt för militära experiment med gammastrålar, militären vill skapa en supersoldat. (Ojoj, har de gjort det förut kanske?) Banner blir stor, grön, arg och tja smashar saker. Som en gör.
Se? Nja. Följ Feminist Hulk på twitter, istället.

Iron Man 2 (2010)

Tony Stark är genious filanthropist playboy som INTE FÖLJER NÅGRA REGLER! Slåss mot Iron man-kopia, typ. Agent Coulson meddelar att han inte får vara med i Avengers. I slutet hittar S.H.I.E.L.D. en hammare i en krater, vem kan ha tappat den?
Se? Nja.

Thor (2011)

Kitchbonanza extreme! I Asgård (i filmen: ass guard! LOL pga är 8 år), i Asgård bor the ususal suspects, Thor, Loke, Odin, och andra biroller. Loke lurar Thor att dra till frostjättarna och GÖRA KAOZ! Odin måste rädda dem och blir pissed! Så han ba tar Thors hammare och slänger iväg och ba bara den som är värdig kan lyfta den! (Sett Svärdet i stenen, much Oden?) Thor följer efter och träffar Stellan Skarsgård och blir kär i Nathalie Portman. Hilarity ensues!  S.H.I.E.L.D försöker lyfta hammaren, men kan inte. Thor försöker lyfta hammaren men kan inte, det kommer FIENDER OMG!
Se? JA!

Captain America: The First Avenger (2011)

Nazisterna är inte bara nazi-onda i Captain America, utan precis som i Indiana Jones - Jakten på den försvunna skatten, vill de fuska genom att använda alla övernaturliga grejer de kan hitta. Här är det organisationen Hydra som i det ockuperade Norge hittar en gammal hednisk grej: The Tesseract. (Ej att blanda ihop med Hungerspelens "tesserae") och tänker använda dess kraft för att förgöra sina fienden. Steve Rogers är en liten klenis som inte får vara med och slåss mot nazisterna under andra världskriget. Men en vetenskapsman gör honom till en supersoldat, Captain America. Och sen slåss han mot nazister. Och efter han vunnit kraschar hans flygplan med Tesseracten i havet. MEN HAN DÖR INTE! Utan han vaknar i nutid.
Se? Ja, för all del.

Marvel's The Avengers (2012)

Joss Whedon har gjort den. Alla måste se!

Iron Man 3 (2013)

Se bara om du verkligen verkligen, verkligen gillar Ironman-dräkten. Annars, nej.

Thor: The Dark World (2013)

Ja, den har jag ju inte sett ännu för den har premiär i övermorgon. Men PEPPEN!

Marvels Angents of S.H.I.E.L.D (2013)

Serie som följer organisationen S.H.I.E.L.D, den har precis börjat gå så man har alla chanser att vara ikapp.

Här kan man se en tabell på vilka rollfigurer som dyker upp i vilka filmer.

4 kommentarer:

Lisa sa...

OMG!! Det är ju FANTASTISKT! TACK! Skall omedelbart se Iron Man och Thor. Kommer nu bli en komplett människa!

Fiat sa...

Alltså är så med dig! Dock: jag gillade ju Ironman tre bättre än tvåan. Och Captain America blev jag bara arg över (hade förvisso precis fått veta att jag var gravid och kände viss oro inför att föda ett barn in i denna man's world = dåligt val av film för humör pga rätt stor avsaknad av kvinnor). I övrigt: word!

Amanda sa...

Fiat:
Tror att jag tyckte att Ironman 3 var sämre än tvåan för att Avengers var så jävla bra. Och Ironman 3 var så jävla meh.

Anonym sa...

Älskar denna rundown.