torsdag 15 maj 2014

Förebilden som lägger av.

Clara Lidström har blivit arg. Och det är verkligen på tiden. Om man följer henne slaviskt i alla sammanhang (blogg, instagram, etermedia) så ser man snabbt hur kommentarfälten fylls av olika pekpinnar. "Men du kan ju inte klaga på att du är tvungen att vara sängliggande under din graviditet – du har ju lyckan att få ett baaarn!"; "Hur kan du ha smink på dig, är du inte feminist?!"; "Hur kan du inte ha snyggare kläder på dig – du är ju en modebloggare!". I ALL OÄNDLIGHET.

Kila över dit och ge henne lite pepp.

6 kommentarer:

Amanda sa...

Jag oroas mer av Underbara Claras foliehettstendenser. Det här med att vara rädd för "kemikalier", hrmm...

S. sa...

Jag med! Har ett blogginlägg i pipelinen om hur jag jagar källor på att flour är "ett cellgift".

Amanda sa...

Åh, Sofia, älskar att vi alltid retar oss på samma grejer och att medan jag dissar saker på internet söker du i pubmed!

Lisa sa...

Jag har också tänkt på det. Fast just den här gången tänkte jag mer på hur kvinnor i offentligheten som alls öppnar käften omedelbart blir tillsagda att hålla sig inom allt snävare gränser för att annars förväntas de tåla hur mycket skit som helst.

Amanda sa...

Ja, den här grejen med att tjejer måste vara förebilder med sina liv är så weird. Men just de här bloggarna (som Clara länkar till) verkar också få mycket kommentarer som inte argumenterar utifrån "jag håller inte med..." utan "du är fel!" Och det blir snabbt väldigt hätskt i kommentarsfälten, har ingen aning om varför.

S. sa...

Absolut! Jag tycker hon beskriver väldigt bra hur hon förväntas ta ansvar för varenda känsla som kan uppstå hos läsaren, vilket ju snabbt blir helt absurt.