måndag 1 december 2014

Julkalendern #1

Trogna tävlande i julkalenderquizet känner sig som hemma när vi nu inleder med en krigsjul (ständigt dessa krigsjular!). Det är krig igen och eftersom det förra kriget lämnade nationen i så dåligt skick på grund av matbrist har man nu ransonerat nästan all mat. Vanlig gul lök är så ovanlig att man kan vinna en på lotteri.

I ett bevisrum på en polisstation i en liten stad vid sydkusten förvaras en kalkon efter en razzia hos en svartabörsrestaurang. Ingen av konstaplarna har sett något så läckert på flera år, men vad ska de göra, man kan ju inte gärna äta upp bevisen? Men så får man specialtillstånd att istället använda ett fotografi av kalkonen som bevis, och kalkonen tillagas och alla stackars evakuerade barn får en riktig jullunch ändå. 

Kommissariens chaufför spelas av en skådis med ett väldigt speciellt namn, vadå?

“How dreadful...to be caught up in a game and have no idea of the rules.” 


7 kommentarer:

Robert sa...

Honeysuckle Weeks

Per sa...

Bästa namnet! Och en väldigt älskvärd rollfigur! Honeysuckle Weeks.

/Per W

Margareta Idberg sa...

Honeysuckle Weeks

Matte I sa...

# 1. Honeysuckle Weeks

S. sa...

Jag var så lost på denna att jag satt och googlade "actors with funny names". Sen frågade jag PO som sa att det låt som något från Foyles War. I den ensemblen finns en kvinna med namnet Honeysuckle Weeks, så jag svarar det.

Linnéa sa...

Honeysuckle Weeks

Det har tagit min inhyrda konsult bibliotekarien 15 dagar att komma fram till detta svar. Harrejävlar vad vi informationssökt!

Alla länder med sydkusts filmproduktion har noga finkammats, men så var det en tv-serie det gälldes. jaha, nu vänder vi blad och går vidare.

johanna sa...

Honeysuckle Weeks