måndag 22 september 2008

Allt om aladåb










Dagens Aladåb!

Så här gör du:
Tärna skinkan och spar geléet.
Häll av spadet ur ärtburken. Putsa och skiva garneringen.
Bered gelatin till 2 dl vatten (följ anvisningarna på förpackningen). Tillsätt kalvfond, sherry och det sparade geléet från burken. Lägg garneringen i ett mönster i botten på en skål. Bind garneringen med några matskedar av geléblandningen. Låt stelna någon timme nedsänkt i kallt vatten eller i kylskåpet.
Blanda skinktärningarna och ärterna försiktigt och skeda ner blandningen i skålen, när bottendekoreringen stelnat. Häll över resten av gelatinvätskan. Låt stelna minst 6 timmar.
Stjälp upp aladåben genom att lossa den varsamt från skålens sidor och hastigt doppa skålen i hett vatten.
Vispa grädden till såsen. Riv ingefära och smaksätt grädden.
Nykokt potatis smakar bra till.

Inga kommentarer: