söndag 7 september 2008

Lynne Spears vs Sarah Palin

Det amerikanska valet närmar sig med stormsteg, men viktigare frågor börjar överskugga de traditionella politiska frågorna ekonomi, hälsovård och allt som inte är utrikespolitik.
Dagens stora fråga i USA är om Lynne Spears skickat en bebisgåva till Sarah Palins dotter Bristol. Även Lynnes dotter Jamie Lynn har ju dragit på sig en tonårsgraviditet, och nedkom alldeles nyligen med en dotter.
Den stora frågan på "I'm not gonna diss you"-bloggen är vem som är den sämsta mamman: Lynne eller Sarah? Låt oss närgranska det hela.
3. Ondskefullt döpta barn
Här blir det lika mellan Sarah och Lynne. Lynne har visserligen både begått synden alittererande barnnamn (Britney och Bryan), samt att döpa ett barn efter sig själv - och sin
man Jamie! (Jamie Lynn) Men Sarahs komplett galna val är också värda sina poäng:
Bristol, Willow, Piper, Track och Trig (där kom alitterationen igen!)
Samtidigt är Lynne den enda som hittills lyckats föra galenskapen vidare till nästa generation: Jamie Lynns dotter kommer att döpas till Maddie Briann (notera alltså att Jamie Lynns bror heter Bryan)
Lynne: 5, Sarah: 5

2. Att utnyttja sina barn för att vinna framgångar
Det är svårt att tänka sig en annan segrare i den här kategorin än Lynne Spears. Hon har
tillbringat dotterns tonår med att bygga upp henne som oskuldsfull popflicka och samförfatta en bok med henne om det, för att efter dotterns nervsammanbrott göra en helomvändning och skriva en bok om dotterns Ricki Lakeska uppväxt. Även om Sarah nu gör sitt bästa för att
komma ikapp genom att utnyttja dotterns tonårsgraviditet för att vinna politiska poäng är Lynne Spears drottningen.
Lynne: 5, Sarah: 3

1. A history of violence
Sarah Palin älskar visserligen att jaga, och stödjer Irak-kriget. Men har hon försökt få press på att ha dödat en människa? Nej, inte än, och Lynne Spears blir därför vinnare även i denna kategori, och tar därmed hem titeln.
Lynne: 5, Sarah: 3

Inga kommentarer: