tisdag 16 mars 2010

Logan & Sebastian

Slott i Sverige gav mig uppslag till en ny namnbloggning. Efter att ha noterat hur lika alla karaktärer som heter Logan är och bloggat om det har jag nu sett namnet Sebastian på en helt annan slags fiktiv man. Om Logan är en bärare av dudejeans med rufsigt hår, glimten i ögat och seriösa bad boy-komplex är Sebastian hans avfälling till kusin som ägnar sig åt amoraliteter och gör det så spännande att oskyldiga åskådare lockas ner i dekadensen med honom:

Sebastian Flyte, Brideshead revisited

Sebastian Valmont, En djävulsk romans

Sebastian, Slott i Sverige

och så gruppen: Sin With Sebastian, såklart.

7 kommentarer:

Amanda sa...

Disclaimer: Jag vet att En djävulsk romans inte är originalverket, men jag har ingen aning om huruvida han faktiskt heter Sebastian i det.

Elise sa...

Om du hade gått på senaste Semafor hade du haft ännu fler Sebastian på listan!

Annars så finns ju den klassiska Eddie Izzard-Sebastian:
http://www.youtube.com/watch?v=N0onquIv89g

Amanda sa...

Nu överväger jag om jag ska göra en liknande Amanda-bloggning...

Elise sa...

Det är klart du ska göra.

Amanda sa...

Ett undantag från sebastianmannen är förresten Sebastian i lilla sjöjungfrun. Han gillar inte regelbrott eller dekadens.

Hello World sa...

Heter inte polisen i Kamomilla Stad Sebastian? Eller kanske bara Bastian? Han verkar i alla fall mest vara en fryntlig typ.

Amanda sa...

I slutet blir rövarna arresterade av polismyndigheterna, men behandlas väl i fängelset av den vänlige poliskonstapeln Bastian och hans fru, och till slut blir de dagens hjältar då de släcker en brand i tornet i staden, där den gamle mannen Tobias bor. Efter detta blir de genast frisläppta.