fredag 10 juni 2011

Som man ropar får man svar

Ironin i att ett rekryteringsföretag uttrycker sig såhär i en annons om en tjänst som språkkonsult på platsbanken:

Detta är Sveriges enda advokatbyrå som uteslutande arbetar med marknadsrätt och dess anslutande rättsområden. Gedigen branschkunskap och intresse är grundläggande för att kunna erbjuda specialistkompetens. I över 40 år har Advokatfirman för Marknadsrätt arbetat uteslutande med marknadsrätt och dess anslutande rättsområden. Detta gör att byrån kan erbjuda en unik spetskompetens och ge snabb och kvalitativ juridisk rådgivning.

För deras räkning söker vi nu en:

Paralegal / Språkkonsult

Som paralegal/språkkonsult kommer du att producera texter för vår hemsida, nyhetsbrev och hjälpa till med marknadsföring. Det är viktigt att du kan skriva korrekt och uttrycka dig mycket väl i det svenska språket. Samma språkliga krav gäller för engelska. Det är en fördel om du har en grundläggande kompetens och viss erfarenhet inom juridiken, men stort ett intresse är ett måste, för att kunna ha en övergripande förståelse av ämnesområdet.


Eftersom tjänsten är bred så är det viktigt att du tycker om ett omväxlande arbete med blandade arbetsuppgifter. Du kommer också att biträda juristerna med viss administration. Det är därför viktigt att du är bra på att "serva" både externt och internt, är noggrann och van vid att arbeta självständigt.

Inga kommentarer: