onsdag 14 september 2011

Döda blondiner

Så här veckan innan tv-säsongerna jag längtar efter börjar igen har jag börjat titta på Pretty Little Liers, en serie med (30-åriga!) high school-tjejer vars blonda bästis mördades ett år tidigare. Något som har gjorts tidigare och bättre. När det dyker upp en hemmavideo med blondinen som filmats av hennes hemliga älskare känns det inte så mycket som en homage till Twin Peaks och Veronica Mars, som en mycket sämre kopia.

Ni förstår hur dåligt tv-utbudet har varit när jag erkänner att jag har sett 17 avsnitt av första säsongen. Det tar sig lite, efter ett tag dyker det äntligen upp en bad boy värd namnet, det mycket irriterande lesbiska kärleksintresset skeppas iväg till juvi-camp och en mamma ryter äntligen ifrån till den jobbiga polisen som förhör kidsen utan någon vuxen närvarande.

Men igår kom första avsnittet av Sarah Michelle Gellers (Buffy) nya serie, Ringer, en thriller-historia om en nyligen tillnyktrad tjej som är ett skyddat vittne inför en mordrättegång. När hennes tvillingsyrra tar livet av sig och försvinner i havet låtsas hon vara henne utan att berätta för någon. Det funkar förvånansvärt bra, inte mycket tråkig exposition och huvudrollen är inte korkad utan har lite smarts och skills. Lovande start!

2 kommentarer:

Lisa sa...

Ooh! Det är så bra att ha någon vars tv-intresse man bara kan kopiera rakt av. Ringers, here I come!

Amanda sa...

Läs inte vad Weird Science skrev om Ringer, bara. De var inte särskilt imponerande.