torsdag 15 mars 2012

Etikett är svårt att förstå

Magdalena Ribbing, bloggens husguru, anser att man inte bör lägga sin jacka på en plats på cafét medan man går och beställer. Om jag minns rätt så har min mamma starka åsikter i samma riktning.

Jag fattar inte riktigt. Det är ju bara ett ordningsproblem. Är det inte skönare om alla får lägga av sig sina kläder och beställa, istället för att köpa mat och inse att det inte finns någon stans att äta den? Det är ju inte som att någon hinner fika på den platsen medan man står i kön, så lång är den inte.

Det är lite som det där med torktumlaren. Spelar det stor roll om man tar bort luddet innan man torktumlar (efter personen som var före en) eller efter (sitt eget ludd)? Innan ni tar fram tjära och fjädrar så kan jag berätta att jag tar bort luddet efter mig, eftersom jag är en fegis som följer strömmen.

Och nummer tre: Män som inte fäller ner toalettsitsen. Varför är det här så hemskt? Jag är glad att de fäller upp den, det vore värre om de inte gjorde det. Däremot surnar jag när det här tas upp som feministisk fråga (faller under den här kategorin). Det finns annat att göra.

1 kommentar:

Amanda sa...

Jag fattar inte heller. Framför allt under vintern, tänk att du tar paus i julhandeln och vill kunna lägga av dig mössa, halsduk, vantar och kappa, och dessutom slippa bära väska och kassar i medan du köar. Att folk också verkar tycka att det är ok att en person sitter medan kompisen beställer är ju obegripligt, det är ju bara att paxa med en människa istället.

Här är min take on tvättluddet:
http://totaleclipseofthe.blogspot.com/2009/03/den-som-inte-tar-bort-tvattluddet-ska.html