fredag 14 oktober 2011

Comfort food II

Hederlig svensk gryta

1 paket quorn grytbitar eller liknande
smör
2 hackade gula lökar
2 morötter, slantade
1 liter blandsvamp
3 msk vetemjöl
2 dl vatten + en buljongtärning
2 dl matlagningsgrädde
Persilja eller andra goda örter

Bryn quorn i smör i stekpanna -> lägg över i en gryta.
Fräs löken så att den får lite färg. Pudra över mjölet, salta och peppra, rör om (här ska det bli lite som en redning, ha mer fett om det verkar för torrt) -> lägg över i grytan.
Vispa ur stekpannan med 1-2 dl vatten -> över i grytan. Lägg i morötterna i grytan.
Smula ned buljongen i grytan och låt den sjuda i kanske 15 min.

Stek svampen utan fett tills den inte vätskar sig mer, lägg i lite smör och fräs i några minuter. -> över i grytan.
Häll ned grädden i grytan och låt sjuda någon minut, på med persilja.

Servera med potatis eller ris.

Inga kommentarer: