söndag 22 december 2013

Julkalendern #22

Du är på julfest hos dina föräldrar. Inte för att du är jättesugen, men man måste ju. Och där är farbror Geoffrey, askalas, som inte alls är din farbror men ändå insisterar på att du kallar honom det. Samtidigt som han passar på att klämma dig på rumpan. Du flyr till din pappa som avslöjar att din mamma försöker få ihop dig med en nyskild människorättsadvokat. Men, vad nu, den här gången kanske din mamma faktiskt fått till det, bakifrån ser han helt ok ut? Och din mamma tar med dig och ett fat cornichonger för att presentera dig för honom. Och när han vänder sig om ser du att han är rätt snygg.
 Men vafan har han på sig? Och vad har du på dig?

Tävlingsreglerna hittar ni här.

11 kommentarer:

Unknown sa...

Båda har på sig (visar det sig senare) kläder som våra mammor valt ut åt oss. Han, en klassisk jultröja (dvs. en stickad tröja med ett julmotiv på magen), och jag en hemskt ful dräkt - som jag till och med själv tycker ser ut som en matta.

Aina sa...

Jo Mark Darcy har ju på sig en jätteful jultröja med älg på men för att se vad jag (Bridget) har på mig var jag tvungen att googla. Någon slags röd skjorta med typ krås och blommig väst typ! / Aina

Lisa sa...

Åååh... Han har på sig en briljant tjocktröja med en ren på. Du däremot, är klädd i en matta (som din snälla mamma har lagt i ordning så att du inte ska se ut som att du har "wandered out of Auschwitz").

Unknown sa...

Han har en tröja med vad jag tror är vara renen Rudolf. Och jaget har en klänning som mest liknar en matta.

Linnéa sa...

Detta var jättesvårt! Eller, jag fattar att det är Bridget Jones dagbok, men inte om det är filmen eller boken som menas.

Jag chansar på filmen pga mest känd scen: HAN aka Mr Darcy Firth har på sig en ful grön jultröja med en ren på. Bridget har på sig någon sorts brandgul blus med stora kragsnibbar samt storblommönstrad klänning i svart, vitt orange och gult.

Själv bär jag en svart kjol och röd kashmirtröja.

J sa...

Fula jultröjor!

S. sa...

Mark Darcy har på sig en otroligt ful stickad tröja. Bridget säger själv att hon har på sig en matta, fast det ser mest ut som en väst sydd av mormors överkast.

Jools Baddy sa...

Han, Mark, har på sig en charmig grön juljumper med en ren på. Själv har jag, Bridget, på mig en bedårande näpen juldräkt (kjol + väst) som min mor tycker att jag ska ha på mig, aka "en matta".

johanna sa...

Han har på sig en stickad jultröja med en ren på.

Sofia sa...

Han/Darcy har i boken på sig en golfrutig tröja i gula och blåa toner. I filmen har han på sig en jultröja, stickad, med en ren på. Hon/Bridgets klädsel beskrivs inte i boken men i filmen har hon på sig en ful blus som hennes mamma lagt fram.

/WWBD-Sofia

Robert sa...

Han: en stickad julpolotröja med ren. Jag (i rollen som Bridget Jones): "en matta".