tisdag 10 december 2013

Julkalendern #10


Jo var den första som vaknade i den grå gryningen på julaftons morgon. Det hängde inga strumpor i spisen och ett ögonblick kände hon sig lika besviken som en gång för länge sedan, när hennes lilla strumpa hade fallit ned, därför att den var så fullproppad med goidsaker. Sedan kom hon ihåg sin mors löfte, stack handen under kudden och fick fram en liten bok med röda pärmar. Det var en välbekant bok, den vackra gamla berättelsen om den bästa människa som någonsin levat, och Jo tyckte att den verkligen kunde duga till vägvisare åt varje pilgrim, som gav sig ut på en lång resa. Hon väckte Meg med ett "god jul" och bad henne titta efter vad som låg under hennes kudde. Där låg samma bok bunden i grönt band, och inuti hade deras mor skrivit några ord, som gjorde de enda presenterna mycket värdefulla i flickornas ögon.


Allt detta låter ju oerhört präktigt och ordentligt, men redan i nästföljande kapitel sker en fåfängsrelaterad olycka. Vad är det som händer?

Tävlingsreglerna hittar ni här.

14 kommentarer:

Robert sa...

Jo råkar bränna av Megs hår med en för varm locktång.

Linnéa sa...

Det verkar hända rätt mycket olyckor eller i alla fall problem när tjejerna ska gå på fest. Men jag tror att svaret som åsyftas är när Jo ska locka Megs hår och håret bränns. Fasa!Aina sa...

När Jo i Little Women ska locka håret på Meg inför nyårsfesten de ska gå på råkar hon värma tången för mycket och håret bränns av. Hu!

/Aina

Per sa...

Locktängerna var för varma och Megs lugg blev bränd under nyårsaftonsförberedelserna...

/Per W

Lisa sa...

När flickorna ska på fest får stackars Meg betala inte bara en gång utan två för sin fåfänga: först bränns hennes hår när de försöker locka det, och sen stukar hon vristen i sina fina högklackade skor. Men allt går väl "in spite of our burned hair, old gowns, one glove apiece, and tight slippers that sprain our feet when we are silly enough to wear them"

Unknown sa...

Jo försöker att locka Meg's hår men bränner olyckligtvis av topparna.

Terry sa...

Jo försöker locka Megs hår men bränner istället av det! Stort trauma. Tänker på detta varje gång jag använder en plattång.

Unknown sa...

Ett lock-järn bränner sönder luggen för Meg.

johanna sa...

Meg vill locka håret till en fest, Jo hjälper henne med locktången och råkar bränna bort en del av håret.

Unknown sa...

Jo försöker locka Megs hår men bränner istället av hårtopparna

S. sa...

Jo sabbar Megs hår med en 1800-talsversion av en locktång.

Unknown sa...

Megs hårtoppar blir brända

Jools Baddy sa...

Jo råkar bränna Megs hår när hon ska försöka locka det!

Sofia sa...

Jo bränner av Megs hår med en locktång innan de ska gå på en fest.
/WWBD-Sofia