torsdag 5 december 2013

Julkalendern #5


En rödhårig flicka som är noga med stavningen av sitt namn bär en het önskan. Hon är inte van vid det här med julklappar, men den äldre mannen som ser mer än man kan tro förstår vad som ska till. Den knarriga damen som också delar hushållet tycker att den ack så viktiga detaljen i presenten är ett fasligt slöseri med tyg, men när mannen bestämt sig går det inte att hindra honom.

Han är hemskt blyg, och går till och med till Samuel Lawson's – för en gångs skull – för att slippa skämma ut sig. Efter mycket stammande får han till slut fram att det viktiga med presenten är den här detaljen.

Vad var det som gjorde julklappen till en succé?

18 kommentarer:

J sa...

Puffärmar!

Per sa...

Är det månne klänningens puffärmar som efterfrågas?

/Per W

Anna Gustafsson Chen sa...

Puffärmar (hu).

Anna GC

S. sa...

Puffärmar

Terry sa...

En klänning med puffärm! Som jag också ville ha det när jag var liten. Älskade konceptet puffärm utan att förstå vad det egentligen var eller hur det såg ut.

Terry sa...

och hm, om svaret behöver utvecklas: Att den blev en sån succé var för att Anne levt ett liv utan tillgång till skönhet, i klänningar helt utan utsmyckningar. Samtidigt hade alla hennes vänner fina klänningar, något som Anne inte var svartsjuk men avundjuk på, trots att hon försökte att inte vara det. Marilla hade inga problem med detta, pga odlade uppfostransidén att man blir fånig av fina saker. Men Matthew visste såklart bättre, och MAtthew var ju även den första personen som egentligen gillat Anne sedan barnhemstiden. Så att presenten kom från just honom var såklart extra känslomässigt för Anne.
åh, nu blir jag helt julemo av detta. Så fint ändå.

Lisa sa...

Puffed sleeves! Stackars fina fina Matthew!

Unknown sa...

Puffärmar

Linnéa sa...

Puffy sleeves! Och det är Anne på Grönkulla som får dem. Fast jag tänker bara på "the puffy shirt" i Seinfeldavsnittet med samma namn.

Unknown sa...

Puffärmar!

Unknown sa...

Puffärmar!

Robert sa...

Puffärmar

Unknown sa...

Ärmarna, som var puffärmar av den allra modernaste sorten.

Aina sa...

Anne på Grönkulla ska förstås ha puffärmar som alla andra tjejor! /Aina

Elin sa...

Puffärmarna på klänningen.

Unknown sa...


Ärmarna på klänningen.

Unknown sa...

Puffärmar

Sofia sa...

Puffärmar. "The puffiest in the world" /WWBD-Sofia